Belastingvermindering dakisolatie: Premies en subsidies 2020


Wist je dat het mogelijk is om middels dakisolatie aanzienlijk wat te besparen op je energiefactuur? Dit doe je namelijk door gebruik te maken van verschillende soorten premies. Hoewel de belasting vermindering van 30% helaas niet meer van toepassing is zijn er verschillende dingen die je wel kunt gebruiken. We hebben het wat makkelijker voor je gemaakt door de beste vormen hieronder op een rijtje te zetten.

De Vlaamse dakisolatienorm

Een van de redenen om je dak te laten isoleren is de Vlaamse dakisolatienorm. Dit is een norm doe voorschrijft dat daken van de woningen volledig geïsoleerd moeten zijn. Ze hebben het hier om de woningen die voor 1 januari 2006 op het elektriciteitsnet worden aangesloten. Bij de nieuwere woningen zal er nagenoeg altijd al sprake zijn van de juiste isolatie. Als je dus nog geen isolatie bij jou op het dak hebt dan is het echt noodzakelijk om hier zo snel mogelijk nog verandering in te brengen.

Premie voor dakisolatie van netbeheerder

Het is mogelijk om een premie te krijgen van de netbeheerder Fluvius. Het gaat hier om een premie van wel 4 euro per vierkante meter als je ervoor kiest om het te laten doen door een aannemer. Wanneer je ervoor kiest om het zelf te doen dan krijg je een premie van 2 euro per vierkante meter. Het moet hier wel gaan om eindfacturen tot en met 31 december 2020. Het is daarnaast mogelijk om gebruik te maken van het verlaagd BTW tarief van 6% wanneer je de werkzaamheden door een aannemer laat uitvoeren. Dit betekent dus dat je aanzienlijk wat kunt besparen op de gehele klus wanneer je jouw werkzaamheden uit handen geeft. Ook heb je recht op de verbetering premie voor je woning.

Recent Content