Dakisolatie plaatsen: materialen kiezen en prijsadvies


Als het aankomt op het plaatse van dakisolatie bij jou in huis dan is het van cruciaal belang dat je op de juiste manier te werk gaat. Tevens zal je goed moeten kijken naar de verschillende materialen die je kiest voor het toepassen van de isolatie. Aangezien we zien dat er nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat over het plaatsen van dakisolatie hebben we de belangrijkste informatie voor je uiteengezet. Dankzij deze info kom je niet meer voor verrassingen te staan.

Uitbesteden of zelf doen

Het eerste waar je bij stil moet staan is de vraag of je het zelf gaat doen of dat het toch uitbesteed aan een ander bedrijf. Dit is een afweging die alleen jijzelf kan maken. Over het algemeen is het niet zo heel lastig om je dak van isolatie te voorzien, tenzij je kiest voor de zeer specifieke soorten isolatiemethoden. Het is echter wel zo dat je talloze premies kunt krijgen wanneer je het laat uitbesteden door een professionele partij. Dit brengt met zich mee dat het niet altijd het goedkoopste is om zelf aan de slag te gaan. Zo is het bijvoorbeeld zo dat je een verlaagd BTW tarief kunt gebruiken als je het werk door een aannemer laat doen. Het is daarnaast ook mogelijk om de premie van de netbeheerder te krijgen, deze is ruim 4 euro per vierkante meter.

Kijk goed naar de dampdichtheid

Gaat het om het isoleren van het dak bij jou in de woning dan is het noodzakelijk om te zorgen voor de juiste dampdichtheid. Voorheen werd de isolatie altijd onder het dak geplaatst zonder dat er rekening werd gehouden met het feit dat het vocht in het isolatiemateriaal terecht zou kunnen komen. Als er sprake is van koude lucht die botst met warme lucht dan kan er condens ontstaan. Komt dit in het isolatiemateriaal dan zal de isolatiewaarde aanzienlijk gaan dalen. Dit maakt het daarnaast mogelijk voor rot om zijn intrede te doen.
Willen deze problemen voorkomen worden dan is het noodzakelijk om een dampscherm toe te passen. Een dampscherm is vaak luchtdicht en zelfregulerend, dit maakt het echt ideaal voor het gebruik van jouw woning. Dankzij dit scherm voorkom je dat er allerlei vocht zal gaan ophopen in de isolatie van je woning. Het is mogelijk om de dampschermen los te kopen, echter kan je ook kiezen voor speciale isolatiematerialen die al zijn voorzien van deze waterbestendige laag. Dit maakt het mogelijk om dus op een eenvoudige manier de woning te voorzien van dampdichtheid zonder dat je last krijgt van vocht.

Het kiezen van het materiaal

Zoals je waarschijnlijk wel weet is het mogelijk om uit verschillende materialen te kiezen. Deze verscheidenheid brengt met zich mee dat iedere woning van isolatie kan worden voorzien. De meest voor de hand liggende optie is om te kiezen voor glaswol. Dit is op dit moment het meest gebruikte materiaal. Je kunt dit vinden in de vorm van onder andere dekens, matten en losse zakken. Het is super eenvoudig om het glaswol te plaatsen in huis. Dit maakt het mogelijk om hier ook zelf mee aan de slag te gaan. Van belang is wel dat er voor dit materiaal genoeg ruimte tussen de kepers en het regelwerk moet zitten. Bij de nieuwbouwwoningen zal er snel gekozen worden voor een ruimte van 18 cm of meer. Het is helaas niet mogelijk om over glaswol te lopen.

Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor rotswol. Dit materiaal komt nagenoeg overeen met glaswol, echter zitten er toch een paar verschillen tussen. Het eerste verschil is dat je met dit materiaal nog beter in staat zal zijn om geluiden tegen te houden. het is ook nog eens een zeer milieuvriendelijk materiaal. Het nadeel hiervan is wel dat je sneller last kunt krijgen van ratten of muizen. Bij het plaatsen van dit materiaal zal er dus altijd gezorgd moeten worden voor de juiste afwerking om problemen te voorkomen.

Enkele tips

We hebben nog eens paar handige tips voor alle mensen die zelf met het isolatiemateriaal aan de slag willen voor bij hen in huis. Het eerste is dat je na moet denken over de vraag of je jouw zolder wilt laten isoleren of dat je toch kiest voor isolatie van het dak. Als je de ruimte niet gebruikt om in te wonen is het vaak ook niet nodig om te kiezen voor isolatie aan het dak. In dit geval kan het verstandiger zijn om te kiezen voor isolatie aan de vloer zelf. Een andere tip is om niet alleen te kijken naar de dikte van het isolatiemateriaal. Het is namelijk ook van belang om te kijken naar de mate waarop het materiaal geluiden kan tegenhouden en de milieuvriendelijkheid. Kijk uiteraard ook goed naar de isolatiewaarde van het materiaal in kwestie.

Offerte voor je dakisolatie

Mocht je thuis nog geen dakisolatie hebben dan is het echt noodzakelijk om hier verandering in te brengen. Dankzij dakisolatie ben je in staat om de isolatiewaarde van jouw woning aanzienlijk te verbeteren. Dit zorgt ervoor dat je op jaarbasis een hoop geld kunt besparen. heb je vragen over het laten plaatsen van dakisolatie? Wees dan niet bang om even contact met ons op te nemen, we staan namelijk klaar om je hiermee verder te helpen. Voor je het weet is jouw dak ook op de juiste wijze geïsoleerd.

Recent Content