Dampscherm plat dak: opbouw en plaatsing


Wil je ervoor zorgen dat jouw woning van de juiste dakisolatie is voorzien dan zal je nagenoeg altijd een dampscherm aan moeten laten brengen. De plaats waar je jouw dampscherm laat bevestigen zal volledig afhankelijk zijn van het soort dak wat je hebt. je kunt kiezen voor een warm dak of voor een koud dak. Bij een warm dak worden de isolatie en het dampscherm aan de buitenkant geplaatst, bij een koud dak is dat aan de binnenzijde van het gebouw. We laten je hieronder wat meer zien over het dampscherm van een plat dak.

Plaatsing van het dampscherm

Het belang van een dampscherm is echt ontzettend groot. Je kunt dan ook bijna niet aan de slag zonder een dergelijk scherm. Voor het plaatsen van een dampscherm is het noodzakelijk dat alles op de juiste manier wordt bevestigd. Als je een dak hebt wat aan de buitenkant van isolatie is voorzien dan spreken we van een warm dak. Als je een isolatie in huis hebt dan zal er sprake zijn van een koud dak. Hoewel het vandaag de dag zo is dat bijna alle woningen warme daken hebben is dit niet altijd het geval. Kies je ervoor om een warm dak te voorzien van een dampscherm dan zal deze onder het isolatiemateriaal komen. het scherm zorgt ervoor dat er geen vocht meer in het isolatiemateriaal kan komen. Dit is namelijk van invloed op de thermische eigenschappen van het materiaal in kwestie.

Als je een koud dak hebt dan zal dit net even anders zijn. bij een koud dak zal het dampscherm namelijk in de woning zelf worden aangebracht. Dit gebeurd achter het plafond en voor het isolatiemateriaal zelf. Het dampscherm zal de isolatie beschermen tegen vocht uit de woning. Daar komt bij dat het ook nog eens zal zorgen voor een hogere luchtdichtheid. Het is altijd belangrijk dat het dampscherm naadloos wordt aangebracht. Je mag nergens gaatjes hebben. Dit is de reden dat het verstandig is om een specialist in te schakelen voor het onder handen laten nemen van jouw woning. Hier laten we je zo wat meer over zien.

Materiaal van het dampscherm

Nagenoeg alle soorten folie die gebruikt worden in huis voor het beschermen tegen vocht zijn gemaakt van polyethyleen. Dit is een goedkope soort kunststof die zeer duurzaam is. Ook zijn er speciale OBS houtvezelplaten die gebruikt kunnen worden als een dampscherm. Deze zijn uiteraard voorzien van een speciale coating om jouw woning optimaal te beschermen tegen vocht. Het is belangrijk dat er geen sprake is van naden of gaatjes bij het folie. Het folie moet echt zo goed mogelijk luchtdicht zijn, anders heeft het namelijk geen zin om de woning te isoleren. We zien dat er bij koude daken hier vaak te weinig aandacht aan wordt besteed. Dit kan ervoor zorgen dat er luchtlekken in de constructie ontstaan. Deze kunnen zich ophopen in de constructie van het dak. Weet je niet precies hoe je te werk moet gaan dan zou je altijd een specialist in moeten schakelen.

Offerte voor dakisolatie

Het is middels onze site mogelijk om een offerte aan te vragen voor het realiseren van isolatie bij jou op het dak. Wij raden je zeker aan om hier gebruik van te maken. Door de offertes zal je namelijk precies kunnen zien welke kosten je kunt verwachten voor het isoleren van jouw woning. Het is een uitstekende investering om te maken. Deze isolatie zal niet alleen zorgen voor veel bespaarde kosten, maar het zal ook nog eens zorgen voor een hogere waarde van de woning.

Recent Content