EPS platen: eigenschappen, toepassingen en kostprijs


Als het aankomt op het aanbrengen van dakisolatie voor jouw woning dan zijn er echt veel materialen die je hiervoor kunt kiezen. Naast de standaard opties als wol en PUR is het ook mogelijk om te kiezen voor EPS platen. Deze platen zijn echt ontzettend eenvoudig om te gebruiken. aangezien we zien dat er nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat over het gebruik van deze platen hebben we besloten om de belangrijkste informatie voor je te verzamelen. Door dit artikel door te nemen krijg je een volledig beeld over de mogelijkheden voor EPS platen.

Wat zijn EPS platen eigenlijk?

Laten we eerst eens kijken naar de vraag wat EPS platen eigenlijk zijn. EPS isolatie (voluit geƫxpandeerd polystyreenschuim) is een kunststof isolatiemateriaal. Dit is een speciaal materiaal wat echt ontzettend populair is als het aankomt op dakisolatie. Veel mensen kennen het echter onder de naam piepschuim. Dit materiaal heeft een korrelige structuur en bestaat voor het grootste gedeelte uit lucht. Doordat het voornamelijk uit lucht bestaat zal je voorzien zijn van een uitstekende thermische isolatie voor bij jou in huis. Dit is natuurlijk wel zo prettig, isolatiemateriaal wat niet kan isoleren is nu eenmaal niet de beste optie om voor te kiezen. Door het lichte gewicht van de EPS laten is het mogelijk om de platen super eenvoudig te plaatsen bij jou in huis. Je kunt de platen ook nog eens in alle mogelijke soorten en maten vinden.

De prijs van EPS platen

EPS platen zijn echt ontzettend goedkoop in verhouding tot enkele andere soorten materialen. Als het aankomt op de prijs zijn de afmetingen en de dichtheid van het materiaal sterk van invloed op de prijs die je uiteindelijk betaalt voor jouw materialen. De platen met een dikte van 10 cm zullen over het algemeen een prijs hebben van 10 euro per vierkante meter. Mocht je een vakman inschakelen voor het plaatsen van deze materialen dan zal je over het algemeen veel geld kunnen besparen door gebruik te maken van de premies. Hoewel de uiteindelijke prijs natuurlijk hoger zal zijn dan wanneer je het zelf doet is het mogelijk om echt veel tijd en moeite te besparen. Wij raden je echt aan om hier gebruik van te maken, het zelf doen is namelijk niet bepaald eenvoudig.

Voordelen van EPS platen

Wanneer je de keuze maakt voor EPS platen voor bij jou in huis dan zal je verschillende voordelen ondervinden. Het grootste voordeel is dat je dit materiaal makkelijk kunt verweken en plaatsen doordat het veel lichter is dan alle andere soorten materialen. Daar komt ook nog eens bij dat dit materiaal een prima isolatiewaarde heeft in verhouding tot de andere materialen. Het is daarnaast zo dat de EPS platen niet meer gevoelig zijn voor rot en voor vocht. Dit zorgt ervoor dat deze platen voor een lange tijd hun goede isolatiewaarde zullen behouden. Het laatste voordeel is dat je bij deze materiaalkeuze geen last zal krijgen van irritaties bij de plaatsing.

Vraag een offerte aan

Iedereen zou over de juiste dakbedekking moeten beschikken. Door middel van dakbedekking zal je er namelijk voor kunnen zorgen dat je aanzienlijk veel geld overhoudt aan het einde van de maand. Wil je er graag achter komen wat je kwijt bent voor het laten aanleggen van jouw dakisolatie dan raden wij je aan om zeker even gebruik te maken van onze offertemogelijkheid. Dankzij een offerte zal je precies kunnen zien welke kosten jij kunt verwachten. het aanvragen van een offerte brengt met zich mee dat je niet meer voor vervelende verrassingen komt te staan.

Recent Content