Geluidsisolatie dak – Tips akoestische dakisolatie kiezen


Eigenlijk zijn er altijd wel geluiden om ons heen te vinden. Hier kan je denken aan vliegtuigen, maar ook aan auto’s die rond rijden in de straat. Om te voorkomen dat je binnen ook al deze geluiden hoort is het handig om isolatiemateriaal aan te leggen bij jou op het dak. Dit is vooral handig als je een slaapkamer hebt die zich net onder het dak bevindt. We laten je in dit artikel wat meer zien over de plaatsing van geluidsisolatie bij jou in huis.

Mass van de isolatie

Als het aankomt op het tegengaan van geluiden is het noodzakelijk om te kijken naar de zogeheten massawet. Deze wet stelt dat door het vergroten van de massa van de wanden, we een veel betere geluidsisolatie zouden krijgen. Dit is alleen het geval voor de massieve wanden. Als een wand zwaarder is dan zal de trilling overdracht kleiner zijn dan voorheen. Nu er bij een hellend dak nooit sprake is van een massieve wand zal je zeker moeten kiezen voor isolatiemateriaal met een dichte massa. Zo zal je alle geluiden buiten kunnen houden. Het is bij een dergelijk dak vaak zo dat het onderdak en de dakbedekking fungeren als een soort eerste massa. De isolatie zal vervolgens als een veer worden gebruikt. Deze liggen kruislings over elkaar heen. Dit zorgt ervoor dat er geen openingen meer zullen bestaan tussen de dakisolatie.

Bij een plat dak is dit net even anders. Hier moet je namelijk kiezen voor een constructie die bestaat uit een zo hoog mogelijke massa. Beton is een ideale keuze hiervoor. Het is ook mogelijk om een groen dak aan te leggen. Dit zal er niet alleen voor zorgen dat geluiden worden tegengehouden, maar het zorgt er ook nog eens voor dat water veel beter kan worden opgenomen en weggevoerd. Het is hiermee ook mogelijk om diverse premies in ontvangst te kunnen nemen. belangrijk is om wel altijd goed te bekijken of je dak het gewicht aan kan.

Offerte voor dakisolatie

Je dak voorzien van isolerend materiaal is echt de beste optie als je in staat wilt zijn om alle geluiden eenvoudig buiten te houden. Het zal ervoor zorgen dat je kunt zorgen voor een slaapkamer waar je geen last meer hebt van auto’s uit de buurt of buiten spelende kinderen. Door gebruik te maken van onze offertemogelijkheid zal ook jij in staat zijn om alles uit je dakisolatie te kunnen halen.

Recent Content