Glaswol dakisolatie: prijsadvies en glaswolisolatie-informatie


Als het aankomt op het isoleren van een dak zijn er verschillende materialen die je hiervoor kunt kiezen. Een van de materialen die erg vaak wordt gekozen is glaswol. Dit komt voornamelijk door de voordelige prijs en door het feit dat het makkelijk te plaatsen is. Aangezien nog niet iedereen bekend is met glaswol als dakisolatie
hebben we hieronder de belangrijkste dingen voor je op een rijtje gezet.

Wat is glaswolisolatie precies?

Goed, laten we maar eens beginnen bij het begin, wat is glaswolisolatie precies vraag je je af? Glaswol is een speciaal soort minerale wol, net als rotswol. We noemen dit ook wel de anorganische isolatiematerialen. Glaswol bestaat uit een mengsel van soda, mergel, siliciumzand en oud, gerecycleerd glas vervolgens worden hier speciale toeslagstoffen aan toegevoegd. Het hele mengsel wordt vervolgens onder zeer hoge temperaturen gesmolten. De volgende stap is het spinnen van de draden. Dit zijn de draden die aan elkaar kleven door middel van een harslaag en die zo zorgen voor een samengesteld geheel. Glaswol bestaat voor ruim 99% uit lucht, maar toch is het een goede keuze om mee te isoleren bij jou thuis.

Glaswol is ideaal voor het isoleren van alle mogelijke soorten hellende daken. Je kunt het vinden in de vorm van soepele platen, echter wordt het over het algemeen geplaatst op speciale rollen. We noemen dit ook wel de dekens. Hierbij zal er een minimale dikte zijn van 160 mm. Echter is het ook mogelijk om te kiezen voor de andere diktes. Zo is glaswol beschikbaar in onder andere 60, 80, 100, 120, 140 en 180 mm.

De prijs van glaswol voor de isolatie

Kies je ervoor om glaswol te gebruiken voor het isoleren van jouw dak dan is het van belang om wel goed te kijken naar de prijs. Als je kiest voor glaswol dan zal je zeker een goede kwaliteit in handen hebben. De isolatie met glaswol is over het algemeen erg goedkoop. Wanneer je ervoor kiest om alles zelf te plaatsen zal je moeten denken aan een prijs van ruim 10 euro per vierkante meter. Wil je het graag laten doen dan zal je toch wel snel moeten denken aan een prijs van 20 euro per vierkante meter. Dit heeft nu eenmaal met de arbeidskosten te maken.

De voordelen van glaswol als dakisolatie

Er zitten verschillende voordelen aan het gebruik van glaswol voor het isoleren van jouw dak. Op de eerste plaats is glaswol aan te merken als een veelzijdige dakisolatie. Bij de minerale wollen is er namelijk sprake van een hoge thermische isolatiewaarde. Ook is het zo dat glaswol in staat is om veel geluiden tegen te houden. Tevens zijn ze voorzien van de juiste bescherming tegen onder andere brand, ongedierte en schimmels. Daar komt bij dat het erg goedkoop is, dit maakt het een zeer toegankelijke optie om voor te kiezen Dankzij de samendrukbaarheid van het materiaal is er een zeer goede, luchtdichte aansluiting met de kepers mogelijk. Hiermee voorkom je dat er veel warmte verloren gaat. Dit is nu eenmaal niet de bedoeling als je jouw dak laat isoleren.

Het nadeel van glaswol

Er zit een klein nadeel aan het gebruik van glaswol voor het isoleren van jouw woning. Dit is het feit dat het kan zorgen voor een geïrriteerde huid als je het zelf plaatst. Ook kan het zorgen voor jeuk in de luchtweken. Deze klachten zullen nooit lang duren. Daar komt bij dat je met de nieuwe materialen je hier geen zorgen meer over hoeft te maken. Wel is het verstandig om bij het werken met glaswol altijd te zorgen voor een goede ventilatie in de ruimte waar je aan de slag gaat. In een gesloten ruimte waar het niet mogelijk is om te zorgen voor een goede luchtdoorstroming is he handig om gebruik te maken van een stofmasker.

Wij staan voor je klaar als het aankomt op het isoleren van jouw woning met glaswol. Hier op de site kan je nog veel meer informatie vinden over de mogelijkheden die wij je te bieden hebben. Uiteraard is het altijd mogelijk om even contact met ons op te nemen voor meer informatie, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Recent Content