Houtwol dakisolatie: info en prijzen


Het isoleren van jouw dak is echt een van de beste investeringen die je maar kunt maken voor bij jou in huis. Hiermee kan je er namelijk voor zorgen dat je veel geld bespaart op je energiekosten. Zoals je wellicht al wel weet is het mogelijk om uit een groot scala aan verschillende materialen te kiezen. Een van de opties is om te gaan voor de houtwol. Dit is een speciaal ecologisch alternatief voor de standaard materialen. Wil je hier wat meer over te weten komen? Lees dan snel verder, in dit artikel komt het namelijk allemaal aan de orde.

Wat is houtwol eigenlijk?

Houtwol is echt een bijzonder soort materiaal. Het is gemaakt van houtvezels die komen van sparrenhout. Deze bomen komen voornamelijk uit Finland. Alle vezels worden samengeperst tot een isolatieplaat. Deze plaat kan je vervolgens eenvoudig aanbrengen bij jou op het dak. De stoffen die er worden toegevoegd aan de wervels zullen volledig afhankelijk zijn dat het merk en het type van de plaat die je wilt hebben. Er zijn bepaalde isolatieplaten die volledig zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Echter zijn er ook bepaalde platen waar zouten inzitten om hem te beschermen tegen vocht.

Houtwol voor isolatie

Zoals we al kort hebben vermeld is het op dit moment erg populair om te kiezen voor houtwol als het aankomt op het isoleren van een dak. Het is mogelijk om houtvezelplaten te gebruiken voor zowel binnen als voor onder het onderdak. Het is tevens mogelijk om te gaan voor houtwol als je graag jouw zoldervloer van isolatie wilt voorzien. De veelzijdigheid maakt het een prima materiaal om te kiezen voor bij jou in huis. Het heeft ook nog eens de bijzonder eigenschap dat warmte niet alleen wordt vastgehouden, maar dat hij ook kan zorgen voor een koele ruimte in de winter. Dit zorgt ervoor dat je altijd weer zal zorgen voor een prettige temperatuur bij jou in de woning.

Oog voor het milieu

Een van de grootste voordelen van houtwol is natuurlijk dat je zeker weet dat je op een ecologische manier te werk kunt gaan. De producten die er worden gebruikt voor het produceren van de platen zijn nagenoeg altijd natuurlijk van aard. De meeste houtsoorten zullen afkomstig zijn van de duurzaam beheerde bossen, dit zijn de bossen met een speciale PEFC certificatie. De meeste houtwol platen kunnen volledig worden gecomposteerd worden. Dit maakt het echt een prima keuze voor alle mensen die zich bezighouden met hun ecologische voetafdruk.

Offerte voor dakisolatie

Doordat er zoveel voordelen zitten aan het plaatsen van dakisolatie is het echt verstandig om het zelf ook eens te overwegen. Het is niet voor niets zo dat er zoveel mensen kiezen voor dakisolatie. Middels onze site zal je in de gelegenheid worden gesteld om eerst even een offerte aan te vragen. Door middel van deze offerte zal je precies kunnen zien welke kosten je kunt verwachten. Dit maakt het echt een stuk makkelijker om alles eerst even op een rijtje te zetten voordat je een keuze maakt over deze investering.

Recent Content