Isolatie plat dak prijs m2: Prijzenoverzicht, Beïnvloedende factoren enPremies


Het is mogelijk om met dakisolatie erg veel geld te besparen op je totale energiekosten. Dit maakt het een uitstekende investering om te maken in jouw woning. Nu is het alleen wel zo dat je graag wilt weten aan wat voor kosten je zal moeten denken. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de totale prijs voor de dakisolatie bij jou thuis. In dit artikel hebben we enig inzicht geschapen in de prijzen die je kunt verwachten voor het aanbrengen van isolatie bij jou op het dak.

Een plat dak langs buiten isoleren

Laten we eerst eens kijken naar het isoleren van een plat dak langs buiten. Voor het isoleren van een plat dak langs buiten zijn er twee verschillende manieren die gekozen kunnen worden. Je kunt kiezen voor een warm dak en voor een omgekeerd dak. Om dit onderscheid wat duidelijker te maken hebben we de twee manieren hieronder voor je uiteengezet:

Een warm plat dak

Laten we eens beginnen met het warm plat dak. Bij een warm plat dak zal je in staat zijn om een aanzienlijk hoge isolatiewaarde te behalen voor bij jou in huis. Bij een dergelijk soort dak zal het isolatiemateriaal op de dakconstructie worden aangebracht. Vervolgens wordt het onder de dakbedekking geplaatst. Bij deze optie zal er eigenlijk altijd een nieuw dampscherm worden aangebracht om te voorkomen dat er vocht in het materiaal van de isolatie kan trekken. Een groot voordeel van deze optie is dat de draagstructuur in de isolatieschil zit en dat deze ook warm wordt gehouden. Hierdoor zal je minder snel te maken krijgen met schommelingen in de temperatuur. Dit zal het risico op schade aanzienlijk verkleinen ten opzichte van voorheen.

Het is op dit moment de meest populaire optie die je kunt kiezen als het aankomt op het isoleren van een plat dak. Dit geldt zowel voor de renovaties als voor de nieuwbouwwoningen. Het is wel zo dat de dakbedekking eerst verwijderd moet worden. Dit maakt het de meest voor de hand liggende optie om voor te kiezen. Meestal wordt er gekozen voor XPS platen, echter kan er ook sprake zijn van minerale wol in een plaatvorm of van de EPS platen. Bij een dergelijk dak zal je moeten denken aan een richtprijs tussen de 70 – 115 euro per m²

Omgekeerd dak

Zoals we al hebben vermeld is het ook mogelijk om te kiezen voor een omgekeerd dak. Kies je voor een omgekeerd dak dan zal het mogelijk zijn om een bestaand plat dak te voorzien van isolatie. Met deze optie is het mogelijk om de huidige dakbedekking gewoon te houden. hierbij zal de isolatie namelijk op de huidige dakbedekking worden geplaatst. Deze zal dienen als een soort waterafstotende laag. Het nadeel si wel dat de isolatiewaarde minder hoog zal zijn dan bij het warme platte dak. Een voordeel is wel weer dat de kosten ook gelijk een stuk lager liggen.

Om ervoor te zorgen dat alles goed blijft liggen zal er een speciale laag aan worden gebracht. Deze laag bestaat uit tegels, grind of uit keien. Deze laag zal er ook nog eens voor zorgen dat het dak beschermd zal zijn tegen schommelingen van de temperatuur. Het is voor deze optie wel noodzakelijk dat de normale dakbedekking laag in voldoende staat is. Ook moet deze waterdicht zijn en moet de dak structuur wel het gewicht van de isolatie kunnen dragen. Je zal bij deze optie moeten denken aan een totale prijs van 50 euro per m²

Een plat dak isoleren langs binnen

Het is naast het isoleren langs buiten ook mogelijk om een dak te isoleren langs binnen. Als je dit kiest dan zal er sprake zijn van een zogeheten koud dak. Bij een dergelijke isolatiemogelijkheid zal de isolatie tussen of onder het dakbeschot worden aangebracht. Dit betekent dus da de dakconstructie niet in de isolatieschil zit. Hierdoor warmte deze niet meer op, dit zorgt ervoor dat je snelle te maken krijgt met schommelingen van de temperratuur. Dit maakt het mogelijk voor vocht om uit de constructie te ontsnappen. Het is over het algemeen niet aan te raden om voor een dergelijke soort isolatie te kiezen. Kies je er toch voor dan zal je moeten denken aan een prijs tussen de 30 en 40 euro per vierkante meter.

Welke factoren zijn van invloed op de prijs?

Er zijn verschillende factoren die een invloed kunnen hebben op de prijs. Los van de soort techniek die je kiest voor het aanbrengen is het ook nog eens zo dat het materiaal zelf een belangrijke rol speelt bij het berekenen van de totale prijs. Het is over het algemeen het goedkoopste om te kiezen voor minerale wol. Na de minerale wol zijn de EPS platen en de XPS platen het goedkoopste, al ligt de prijs hier dus wel wat hoger bij. Tevens zal je moeten kijken naar de huidige dakconstructie bij jou in huis. Het is namelijk super belangrijk dat deze constructie wel sterk genoeg is. Als dit het geval is dan moet je dit eerst laten herstellen voordat je isolatie aan kan brengen bij jou op het dak.

Een andere factor die zijn intrede zal maken bij het berekenen van de prijs zijn de kosten van de nieuwe dakbedekking. Als je jouw dak ook wilt voorzien van een nieuwe bedekking dan zal je hiervoor het nodige uit moeten trekken. De laatste factor die van invloed is op de prijs is het oppervlakte van het dak. Over het algemeen is het zo dat hoe groter het dak is hoe meer isolatiemateriaal er nodig is. dit zorgt ervoor dat je kunt besparen op de kosten per vierkante meter. Hoewel je in totaal dus meer kwijt bent voor je dak zal je in verhouding wel weer veel besparen als je gelijk een groot dak laat isoleren.

Geld besparen met premies

Wist je dat het mogelijk is om aanzienlijk veel te besparen door gebruik te maken van verschillende soorten premies? In aanmerking komen voor een premie kan wanneer je aan bepaalde eisen voldoet. Het is bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van de renovatiepremie. Dit kan als je bepaalde renovatiewerkzaamheden verricht die noodzakelijk zijn voor het isoleren van jouw woning. Daarnaast kan je door middel van het verlaagde BTW tarief geld besparen wanneer je het werk laat verrichten door een aannemer. Dit kan alleen wanneer jouw woning ouder is dan 10 jaar. Het is in sommige steden en gemeenten mogelijk om een aanvullende premie in ontvangst te nemen. meer hierover kan je terugvinden via het internet of via de site van de gemeente.

Is het goedkoper om het zelf te doen?

In tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht is het niet altijd goedkoper om het isoleren van de woning zelf te doen. Zoals we al kort hebben vermeld zijn er speciale premies die je alleen maar krijgt wanneer je het laat doen door een aannemer. Daar komt bij dat de kans veel groter is dat je fouten maakt wanneer je zelf probeert aan de haal te gaan met het voorzien van de isolatie bij jou op het dak. Door te kiezen voor de werkzaamheden van een professional zal je deze problemen niet ondervinden. Daar komt bij dat een professionele vakman je ook nog eens meer kan vertellen over de beste materialen die je kunt kiezen voor bij jou in huis. Dit maakt het echt de ideale investering om te maken als je ervoor wilt zorgen dat jouw woning en dak van de juiste isolatie worden voorzien, altijd weer op een professionele en snelle manier.

Offerte voor dakisolatie

Als je nog geen dakisolatie bij jou in huis hebt dan raden wij je echt aan om hier verandering in te brengen. Door middel van goede dakisolatie ben je namelijk in staat om erg veel te besparen op jouw energiekosten. Mocht je graag wat meer inzicht willen krijgen in de mogelijkheden dan raden wij je aan om even een kijkje te nemen hier op de site. Hier kan je ook gelijk een offerte aanvragen. Deze offertemogelijkheid laat je in een oogopslag zien wat het kost om jouw woning te voorzien van deze dakisolatie. Voor vragen is het natuurlijk altijd mogelijk om even contact met ons op te nemen, een van onze specialisten zal je zo snel mogelijk verder helpen.

Recent Content