Milieuvriendelijke dakisolatie: mogelijkheden en prijzen


Als het aankomt op dakisolatie zijn er ontzettend veel verschillende materialen waar je voor kunt kiezen. We zien dat er de laatste tijd steeds meer mensen zijn die kiezen voor milieuvriendelijke dakisolatie. Dit zijn de materialen die een minder slechte impact hebben op het milieu, hier komt de naam dan ook vandaan. Deze materialen zijn aan te merken als recyclebaar en kunnen zonder problemen bij jouw dak worden aangebracht. Aangezien we zien dat er nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat over de milieuvriendelijke dakisolatie hebben we in dit artikel de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet.

Verschillende soorten milieuvriendelijke dakisolatie

Zoals we al kort hebben vermeld zijn er verschillende soorten milieuvriendelijke dakisolatie waar je voor kunt kiezen. Om het wat makkelijker te maken hebben we hieronder een selectie voor je gemaakt met de meest populaire soorten milieuvriendelijke dakisolatie die er op dit moment maar gekozen kunnen worden:

  • Schapenwol – hoewel dit niet de goedkoopste milieuvriendelijke dakisolatie van dit moment is, is het wel een prima optie om voor te gaan. Zo weet je met dit materiaal namelijk zeker dat je niet te maken zal hebben met schadelijke stoffen of met stoffen die kunnen irriteren. Dit materiaal staat bekend om de goede vochtregulerende eigenschappen. Daarnaast kan het de slechte stoffen uit de lucht zuiveren.
  • Houtwol – net als met schapenwol weet je met dit materiaal zeker dat je milieuvriendelijke dakisolatie in huis zult hebben. Dit materiaal staat bekend om de uitstekende warmteopslag. Dit zorgt ervoor dat de woning tijdens de zomer niet meer te heet zal worden. Over het algemeen is dit materiaal wel weer wat duurder dan de niet milieuvriendelijke dakisolatie.
  • Papiervlokken – deze bijzondere manier van isoleren is de laatste tijds steeds populairder. Dit materiaal wordt gemaakt van oude kranten, hierdoor weet je dus zeker dat je echt iets unieks in huis zult hebben. De isolatiewaarde is te vergelijken met die van glaswol of van rotswol, dit is dus erg goed. Van belang om te weten is wel dat de papiervlokken niet gebruikt zijn voor mensen die een vochtige ruimte in huis willen gaan isoleren.
  • Hennep – ook hennep is de laatste tijd erg populair als het aankomt op het isoleren van alle mogelijke soorten woningen. Door de houtachtige vezels is dit materiaal in staat om jouw woning op een zeer eenvoudige manier te voorzien van de juiste isolatie. Je kunt dit materiaal vaak vinden in speciale dekens. Dit maakt het onder andere geschikt voor het isoleren van daken, vloeren en gevels. Het is niet een materiaalsoort die geschikt is voor vochtige omstandigheden.

Voordelen van milieuvriendelijke dakisolatie

Er zitten verschillende voordelen aan het kiezen voor milieuvriendelijke dakisolatie. Op de eerste plaats weet je zeker dat je op een duurzame manier te werk kunt gaan bij jou in huis. Dit is dan ook de voornaamste reden dat mensen kiezen voor dit materiaal. Daar komt bij dat dit materiaal ook nog eens hernieuwbaar is, je kunt het dus een tweede leven geven. Doordat er geen slechte stoffen in zitten is het ook nog eens materiaal waar je veilig mee kunt werken. Het zal nooit zorgen voor irritaties aan de huid of aan de longen. Door de afwezigheid van schadelijke stoffen als Fenol kun je hierdoor zonder problemen aan de slag bij het klussen.
De meeste soorten milieuvriendelijke dakisolatie zijn voorzien van een hoe warmtesopslag. Deze warmteopslag komt zeker van pas. Het zorgt er namelijk voor dat je woning in de zomer heerlijk koel zal blijven maar dat het in de winter juist lekker warm wordt. De juiste vochtregulering brengt ook met zich mee dat het mogelijk is om een ademende dakconstructie te realiseren.

Kies jij voor milieuvriendelijke dakisolatie?
Door te kiezen voor milieuvriendelijke dakisolatie zal ook jij in staat zijn om de bovenstaande voordelen te ervaren. Als je het niet erg vindt om iets meer te besteden dan is het echt een van de beste keuzes die je maar kunt maken. Wij raden je zeker aan om gebruik te maken van de offertemogelijkheid. Middels het aanvragen van een offerte zal je ervoor kunnen zorgen dat je gelijk meer inzicht krijgt in de totale kosten. Op die manier kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Recent Content