Papiervlokken dakisolatie: Voordelen en prijzen


Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn er veel materialen waar je uit kunt kiezen als het aankomt op dakisolatie voor bij jou in huis. Mocht je op zoek zijn naar een ecologisch verantwoorde keuze dan is het verstandig om eens te kijken naar papiervlokken. Dit materiaal is namelijk volledig gemaakt van gerecycleerde kranten. Er zitten veel voordelen aan dit materiaal. Wil je hier meer over te weten komen dan is het geen verkeerd idee om dit artikel even goed door te nemen. Je kunt hier de belangrijkste informatie namelijk eenvoudig terugvinden.

Het productieproces van de vlokken

Laten we eerst eens bekijken hoe dit materiaal eigenlijk wordt gemaakt. De isolerende papiervlokken worden dus gemaakt van oude kranten. Het gaat hierbij om kranten die op een speciale manier versnipperd worden. Aan deze snippers worden ook nog eens boorzouten toegevoegd. Dit zijn speciale stoffen die ervoor zorgen dat de vlokken bestand zijn tegen brand en dat ze ook nog eens schimmels kunnen doden. Tijdens het produceren van de vlokken zal de structuur van het papier veranderen. Het lijkt dan ook echt eerder ook een soort groot watje dan op een stapeltje met snippers.

Prijs van de papiervlokken

Er zijn verschillende voordelen die je zal ondervinden wanneer je ervoor kiest om papiervlokken te gebruiken voor het isoleren van jouw dak. Een van de voordelen is het dat het echt een stuk voordeliger is dan enkele andere materialen die je op dit moment kunt vinden. Door deze voordelige prijs zal je in staat zijn om veel geld te besparen op je uiteindelijke investering. Waar moet je dan aan denken vraag je je af? Voor het isoleren met papiervlokken zal je gemiddeld 20 tot 35 euro per vierkante meter kwijt zijn. Hier zitten de kosten voor het plaatsen al in. Daar komt ook nog eens bij dat het mogelijk is om verschillende financiƫle voordelen te ondervinden wanneer je ervoor kiest om papiervlokken te gebruiken voor het isoleren.

Voordelen en nadelen van papiervlokken

Het is tijd om naar de belangrijkste voordelen en nadelen te kijken van papiervlokken. Een van de belangrijkste voordelen van papiervlokken is al aan bod gekomen. Dit is het feit dat het echt een stuk voordeliger is dan de andere soorten materialen. Echter is het ook nog eens zo dat papiervlokken prima bestand zijn tegen brand. Daar komt bij dat je met dit materiaal geen last meer zal hebben van ongedierte. Door de uitstekende isolatiewaarde is het een van de betere opties om te overwegen voor bij jou in huis. Het is dan ook niet zo raar dat er zoveel mensen overstappen op dit ecologische alternatief voor minerale wol.

Er zitten echter ook een paar nadelen aan papiervlokken. Aangezien het materiaal ingeblazen wordt en zelf geen dragend vermogen heeft, is er een (half)gesloten ruimte nodig waarin de vlokken geblazen kunnen worden. Bij minerale wol is dit weer niet nodig, deze kan namelijk zonder problemen tussen de kepers worden geplaatst. Hoewel dit een klein nadeel is, is het alsnog een goed materiaal om te overwegen voor bij jou in huis.

Offerte voor professionele dakisolatie

Het laten aanbrengen van dakisolatie is een van de beste investeringen die je maar kunt maken in jouw woning. Met dakisolatie zal je echt in staat zijn om ontzettend veel geld te besparen op je totale energiekosten. Daar komt bij dat het vanaf 2020 verplicht wordt in Vlaanderen om over dakisolatie te beschikken. Wil je zelf je dak onder handen laten nemen dan kan je gebruik maken van onze offertemogelijkheid. Het laten opstellen van een offerte zal je namelijk gelijk laten zien welke kosten je kunt verwachten voor het isoleren van je dak.

Recent Content