PIR-dakisolatie voor zolder en dak | Info met prijsadvies


Hoewel veel mensen wel bekend zijn met PUR schuim is het ook mogelijk om je huis te isoleren met behulp van PIR dakisolatie. Dit is een speciaal soort dakisolatie wat de laatste tijd steeds bekender aan het worden is. Er is op dit moment een prima optie te vinden die beter is dan PUR en XPS. Dit maakt het vandaag de dag zeker verstandig om te kiezen voor PUR dakisolatie. We laten je hieronder alles zien wat je moet weten over dit unieke soort materiaal voor jouw dak.

De toepassing van PIR

Als je ervoor kiest om PIR te gebruiken als dakisolatie is het mogelijk om voor verschillende toepassingen te kiezen. De eerste mogelijkheid die je aan kunt grijpen is door te kiezen voor de platen zijn erg hard en zijn voorzien van een hoge densiteit. Dit maakt ze ideaal voor op zolder nu je er na het plaatsen gewoon weer overheen kunt lopen. Het is mogelijk om deze platen te kiezen voor zowel de dakisolatie voor hellende als voor platte daken. Het is ook mogelijk om deze platen te verwerken in de spouw van jouw woning. Het aanbrengen van de platen van PIR is over het algemeen het makkelijkste bij de hellende daken. Het is onder andere mogelijk om deze dakisolatie onder een houten structuur vast te maken. Het is niet verstandig om dit tussen de spanten te doen. Dit brengt namelijk aanzienlijk meer tijd in beslag. De kieren kunnen worden opgevuld met isolatieschuim.

Prijs van PIR per vierkante meter

Uiteraard wil je wel weten aan wat voor kosten je kunt denken als het aankomt op deze speciale soort dakisolatie. Voor de PIR platen zal je over het algemeen toch wel moeten denken aan een prijs van 25 euro per vierkante meter. Dit is gebaseerd op de standaard dikte van 6 cm. Als je een dikkere soort plaat wilt hebben voor in huis dan zal je over het algemeen toch wel moeten denken aan een prijs van 30 euro per vierkante meter. Dit gaat hier om de standaard PIR platen voor een hellend dak.

Als je graag een plat of een hellend dak wilt voorzien van isolatie zonder dat er ruimte of warmte verloren gaat dan is het echt geen verkeerd idee om dakisolatie van PIR te overwegen. Deze materialen zijn eenvoudig te verwerken. Daar komt bij dat ze zijn voorzien van een uitstekende isolatiewaarde. Het is met deze vorm van dakisolatie ook nog eens zo dat het plaatsen van een dampscherm niet nodig zal zijn. Voor de totale kosten is het noodzakelijk om even een offerte aan te vragen. Dit kan je zonder problemen via onze website doen.

Voordelen en nadelen van PIR

Een van de grootste voordelen van PIR als dakisolatie is het feit dat je geen last meer zult hebben van vocht. Het is echt een zeer waterbestendig materiaal. Dit brengt met zich mee dat het in de meeste gevallen niet meer nodig zal zijn om een dampscherm aan te brengen bij jou in huis. Daar komt ook nog eens bij dat er speciale platen van PIR voor de dakisolatie zijn die al zijn voorzien van bekleding. Dit maakt het een ideale aanvulling voor alle soorten platte daken.

Het enige nadeel wat we kunnen benoemen is dat PIR als dakisolatie over het algemeen toch wat duurder is dan de standaard minerale wol als dakisolatie. Deze hogere prijzen zijn niet voor iedereen toegankelijk. Los hiervan is het echt een prima materiaal om mee te werken, niet voor niets dat zoveel mensen er momenteel voor kiezen.

Offerte voor jouw dakisolatie

Als het goed is heb je door dit artikel een volledig beeld gekregen bij de mogelijkheden die je kunt kiezen als het aankomt op de PUR dakisolatie. Mocht je nog geen dakisolatie hebben dan is het handig om hier snel verandering in te brengen. Het stelt je namelijk in staat om veel geld te besparen op je energiekosten. Hier op de site is het mogelijk om een offerte aan te vragen. Wij raden je echt aan om hier gebruik van te maken. Het aanvragen van een offerte is namelijk de enige manier waarop je enig inzicht kunt krijgen in de totale prijs die je kunt verwachten voor het laten isoleren van jouw dak.

Recent Content