PUR dakisolatie | Prijs en voordelen PUR-platen of PUR-schuim


Nagenoeg iedereen heeft wel eens van PUR schuim gehoord. Zoals je wellicht al wel weet is het met dit materiaal mogelijk om eenvoudig te zorgen voor een hoge mate van isolatie bij jou in huis. Het gebruik van PUR isolatie voor bij jou in huis brengt verschillende voordelen met zich mee. Het is bijvoorbeeld zo dat PUR dakisolatie zowel in plaatvorm als in schuimvorm gekozen kan worden. Om je nog veel meer te laten zien over PUR in het algemeen en over de voordelen die je kan ondervinden hebben we in dit artikel de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet.

Wat is PUR eigenlijk?

PUR is een afkorting die staat voor polyurethaan. Dit is een mix van twee verschillende vloeibare componenten, dit zijn polyol en isocyanaat. Deze worden gemengd, bij het uitdrogen ontstaat er vervolgens een zeer sterk soort schuim dat aan alles kan hechten. Dit maakt het ideaal om te gebruiken bij het isoleren van jouw woning of dak. Het is mogelijk om PUR te gebruiken voor alle soorten ruimtes. Niet alleen een dak, maar ook een kruipkelder of spouw kan worden voorzien van isolatie met behulp van PUR. Het is met PUR niet mogelijk dat het isolatiemateriaal in zal gaan krimpen. Daar komt bij dat het volledig luchtdicht is. Je kunt na een dag al op het materiaal lopen. Dit is een type dakisolatie die geen gevaarlijke stoffen heeft. Mocht je duurzaamheid belangrijk vinden dan zal dit zeker van pas komen.

De PUR isolatieplaten

Het is naast het spuiten van PUR mogelijk om te kiezen voor de isolatieplaten van PUR. Deze platen kunnen zowel voor de platte als hellende daken worden gebruikt. Bij een hellend dak zullen de platen over het algemeen tussen de kepers worden geplaatst. Vervolgens kunnen ze gevijzeld worden op het keperwerk, dit zorgt ervoor dat alles naadloos aan zal sluiten op elkaar. De platen zijn over het algemeen voorzien van een speciale damp remmende laag. Door deze laag zal er dus geen dampscherm geplaatst meer hoeven te worden, dit in tegenstelling tot de traditionele glaswol.

Het is wel van belang dat de naden tussen de PUR isolatieplaten worden afgeplakt. Dit doe je door gebruik te maken van een speciaal soort tape. Het is van belang om de zijkanten van de muren of spanten op te spuiten met PUR schuim als je ervoor wilt zorgen dat de dakisolatie volledig zal aansluiten. Wil je de naden nog beter dichten dan kan er soms ook worden gekozen voor twee lagen isolatieplaten die over elkaar liggen.

De isolatiewaarde en prijs van PUR platen

Je wilt natuurlijk wel weten wat de isolatiewaarde is van PUR als je dit kiest voor bij jou op het dak. De hoeveelheid warmte die kan tegen worden gehouden met behulp van de PUR isolatieplaten zal volledig afhankelijk zijn van de dikte van de plaat die je voor je hebt. Het is over het algemeen zo dat de dikte tussen de 8 en 12 centimeter zal liggen. Deze 12 centimeter aan isolatiewaarde is te vergelijken met glaswol van een dikte van 18 centimeter. Bij een plat dak zal er vaak worden gekozen voor de lagen van 8 centimeter. Je moet hier denken aan een prijs van 20 tot 25 euro per vierkante meter als je het laat plaatsen door een professionele aannemer.

Gespoten PUR isolatie

Zoals je weet is het ook mogelijk om te gaan voor de gespoten PUR isolatie. Bij deze isolatie zal er vaak worden gekozen voor het isoleren van de zoldervloer of het dak. Bij deze techniek zullen alle oneffenheden eenvoudig verwijderd worden. Dit maakt het daarnaast mogelijk om de ruimte tussen bijvoorbeeld de kepers veel beter op te vullen. Het is wel zo dat het veel duurder is om een ruimte te voorzien van PUR isolatie dan kiezen voor glaswol. Als je van plan bent om je dak te isoleren dan zal je vaak wel weer goedkoper uit zijn. Dit heeft te maken met het feit dat je sneller klaar zult zijn, hierdoor betaal je dus minder voor het uitbesteden. Door een offerte aan te vragen middels onze site zal je in staat zijn om gelijk te zien aan welke kosten je moet denken. Door dit te doen zal je niet meer voor verrassingen komen te staan.

Recent Content