PUR-schuim dakisolatie | Info over spuitisolatie met prijs advies


Wil je jouw woning voorzien van dakisolatie dan is het van belang om na te denken over het materiaal wat je hiervoor kiest. Een van de meest populaire opties van dit moment is door te kiezen voor PUR schuim. Met PUR schuim is het mogelijk om zowel hellende als platte daken te voorzien van de juiste isolatie. Door middel van PUR schuim zal je voorzien zijn van een mooie afwerking voor bij jou in huis. Aangezien nog niet iedereen bekend is het met het isoleren met PUR schuim hebben we hieronder de belangrijkste info voor je op een rijtje gezet.

Wat is PUR schuim eigenlijk?

Voordat we ingaan op de overige onderdelen is het handig om eerst even te kijken naar PUR schuim zelf. Wat is PUR schuim namelijk vraag je je af? Dit schuim is gemaakt uit een combinatie tussen twee verschillende stoffen, dit zijn isocyanaat en polyol. Deze verschillende materialen worden gemengd gespoten. Hierdoor ontstaat er een schuim op de muur dat zich ideaal kan hechten aan alle mogelijke oppervlakten. Dit komt door de gesloten cellen in het PUR schuim. De droge lucht wordt vastgehouden en de droge lucht zal vervolgens zorgen voor de juiste mate van isolatie. De lambdawaarde van isolatiemateriaal toont aan hoe goed het materiaal isoleert. Hoe lager die waarde, hoe beter het isoleert. De lambdawaarde van polyurethaan bedraagt 0,026 W/mK. Belangrijk om te weten is dat dit lager is dan glaswol.

De prijs van PUR schuim

De prijs van PUR schuim zal volledig afhankelijk zijn van de omstandigheden van het geval. Zo zien we dat de prijs afhangt van het totale oppervlak, maar ook van de dikte die je graag wilt hebben voor bij jou op het dak. Met wat voor prijs kan je dan rekening houden? Voor PUR schuim zal je toch wel moeten denken aan een prijs van gemiddeld 15 tot 30 euro per vierkante meter. Dit is dus wel alleen een richtlijn. De enige manier waarop je volledig inzicht krijgt in de prijs die je kwijt bent voor jouw dak is door een offerte te vragen.

De voordelen van PUR schuim

Er zitten verschillende voordelen aan het gebruik van PUR schuim voor bij jou in huis. Het grootste voordeel is het feit dat PUR schuim ontzettend nauwkeurig is. Doordat het schuim alle hoekjes en kantjes tussen de kepers en het onderdak kan opvullen zal er nooit meer warmte vrij kunnen komen. Ook is het mogelijk om de leidingen op een eenvoudige manier weg te werken in de isolatie. Tevens is het zo dat PUR schuim geen afval zal achterlaten. Doordat het snel opdraagt kan het ook snel worden geplaatst. Je weet dus zeker dat het niet zo lang zal duren voordat jouw dak helemaal is voorzien van de nieuwe isolatielaag. Aangezien je ook nog meer te maken hebt met de irriterende vezels die je bij glaswol hebt zal je prima zelf aan de slag kunnen gaan met het dak, mits je weet wat je aan het doen bent in ieder geval.

Belangrijk om te weten

Voordat er gewerkt kan worden met PUR schuim is het belang om de ruimte te controleren op eventuele obstakels. Als er obstakels zijn dan is het van belang om deze weg te halen voor je aan de slag gaan. Dit kan onder andere zorgen voor bepaalde vochtproblemen bij jou in huis. Ook kan je door het verkeerd aanbrengen te maken krijgen met vochtbruggen in het dak. Het PUR schuim is met name bedoeld om de kleine kieren te kunnen dichten. Hoe makkelijker het is om de ruimte te bereiken, hoe minder je kwijt zal zijn voor het aan laten brengen voor PUR schuim. Ga je het zelf aanbrengen dan zal je altijd de juiste kleding aan moeten hebben en een mondmasker moeten dragen. Ook moet je de ruimte genoeg ventileren tijdens het spuiten.

Wij raden je zeker aan om een offerte aan te vragen via onze site. Door middel van een offerte kan je namelijk gelijk zien wat je kwijt zou zijn voor bij jou aan het dak. Doordat je met de juiste dakisolatie veel geld kunt besparen kan het echt gezien worden als een prima investering om te maken in de woning.

Recent Content