Resol: ideale dakisolatie voor binnen en buiten | Info, Tips en Prijzen


Een van de materialen die je kunt kiezen voor het isoleren van jouw woning is Resol. Dit is een speciaal schuim wat echt ideaal is als je op zoek bent naar een plaat met een zeer kleine dikte. Het is een speciale soort laag die je een grote isolatiewaarde zal kiezen. Aangezien het op dit moment het beste materiaal is om te kiezen is het wel handig als je hier wat meer vanaf weet. We hebben het wat makkelijker voor je gemaakt door de belangrijkste informatie over dit materiaal hieronder voor je op een rijtje te zetten.

Wat is Resol eigenlijk?

Resol is een kunststof isolatieplaat uit hardschuim die voornamelijk van aardolie en aardgas vervaardigd is. In tegenstelling tot andere materialen is dit materiaal ook voorzien van andere chemische stoffen zoals bijvoorbeeld fenol. Dit heeft ervoor gezorgd dat het een zeer harde plaat is. Deze platen zijn echt ideaal als het aankomt op het isoleren van je dak. Dit maakt hert een goed alternatief voor de PUR of PIR platen. In tegenstelling tot deze platen zal je met Resol geen MDI in handen hebben.

De voordelen en nadelen van Resol

Nu je weet wat Resol is, is het tijd om te kijken naar de vraag wat de belangrijkste voordelen zijn van dit specifieke materiaal. Op de eerste plaats weet je met een Resol plaat zeker dat je geen MDI in handen zal hebben. Dit maakt het mogelijk om altijd over de platen te beschikken. De Resol platen zijn te herkennen aan hun hoge brandweerstand, dit maakt het zeer veilig om te gebruiken voor bij jou in huis. Doordat het een hoge isolatiewaarde heeft zal je aanzienlijk minder nodig hebben om te zorgen voor de juiste isolatie. Sterker nog, in verhouding tot andere materialen is Resol ruim 40% beter als het aankomt op de isolatiewaarde. Deze hoge isolatiewaarde maakt het echt een van de beste opties die je op dit moment maar kunt vinden.

Er zitten echter ook een paar nadelen aan het gebruik van Resol voor bij jou in huis. Het grootste nadeel is het feit dat dit materiaal echt een stuk duurder is dan PUR of PIR. Dit maakt het niet de meest toegankelijke optie om voor te kiezen als je een relatief klein budget hebt. daar komt bij dat de platen relatief makkelijk kunnen breken in verhouding tot de andere merken. Je moet dus altijd extra voorzichtig zijn bij het plaatsen. Het laatste nadeel is het feit dat dit materiaal gevoeliger is voor vocht dan de andere materialen. Je moet het daarom altijd op een droge en veilige plaats bewaren.

De prijs van Resol

Zoals we al kort hebben vermeld is het niet bepaald goedkoop om te kiezen voor Resol. Dit komt natuurlijk door de hoge kwaliteit die je krijgt wanneer je kiest voor dit materiaal. De prijs van dit materiaal begint bij de 10 euro per vierkante meter, echter kan het al snel oplopen tot wel 50 euro per vierkante meter. Voor deze prijs worden ze nog niet geplaatst, dit komt er dus nog bij. De totale prijs zal ook afhangen van de manier waarop de platen bij jou op het dak worden gelegd. Het is mogelijk om de platen langs de binnenkant te leggen. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat jouw dak over een goed onderdak beschikt.

Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor isolatie langs de buitenkant. Dit zal met name handig zijn voor de mensen een hellend dak hebben thuis. We noemen een dergelijk dak ook wel een Sarkingdak. Uiteraard kan een specialist je nog veel meer vertellen over de mogelijkheden die jij kunt kiezen voor bij jou thuis. Dankzij deze ondersteuning zal je altijd de juiste keuze maken.

Offerte voor dakisolatie

Iedereen de thuis nog geen dakisolatie heeft zou hier zo snel mogelijk verandering in moeten brengen. Het aanbrengen van dakisolatie bij jou op het dak is namelijk de enige manier waarop je in staat bent om ontzettend veel geld te besparen op je energiekosten. Onze site stelt je in staat om een offerte aan te vragen. Deze offertemogelijkheid zal ervoor zorgen dat je altijd een goede prijs zult krijgen voor de totale klus. Hierdoor is het niet meer nodig om teveel te betalen voor de isolatie van jouw dak.

Recent Content