Rotswol dakisolatie: prijsadvies en info zolder isoleren


Het is mogelijk om voor dakisolatie voor verschillende soorten materialen te kiezen als het aankomt op het isoleren van jouw woning. Een van de meest populaire opties van dit moment is rotswol. Dit is een materiaal wat vaak wordt gebruikt voor het isoleren van muren, vloeren en daken. Door de hoge isolatiewaarde is het een uitstekende optie om voor te kiezen. Wil je wat meer te weten komen over rotswol dan raden wij je aan om dit artikel even goed door te nemen. We hebben hieronder namelijk de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet.

Wat is rotswol isolatie?

Laten we eerst eens kijken naar wat rotswol isolatie eigenlijk is. Rotswol is een speciaal soort minerale rol. Dit betekent dat het tot dezelfde groep behoort als glaswol. Dit zijn ook wel de anorganische materialen. Dit materiaal wordt uit speciaal vulkanisch gesteente gemaakt. Tijdens het smeltproces van bijna 1400 graden zal het materiaal zo bewerkt worden dat er een soort deken ontstaat. De verschillende draden die worden gesponnen zorgen voor een uitstekend isolatiemateriaal bij jou in de woning. Dankzij speciale harsen en oliën zal de rotswol vervolgens voorzien worden van speciale waterafstotende eigenschappen. Dit maakt het vervolgens geschikt voor het gebruik bij jou op het dak.

Het materiaal wordt vaak gebruikt voor het isoleren van daken. Dit kan bijvoorbeeld voor de speciale dekens aan te brengen tussen de kepers op het dak. Echter is het ook mogelijk om te kiezen voor speciale platen die gemaakt zijn van rotswol. Deze zijn vaak wat dunner, echter zijn ze ook wel weer duurder. Door de eenvoudige werkwijze is het echt een stuk eenvoudiger om jouw zoldervloer te voorzien van de juiste isolatie. Je kunt kiezen uit platen of uit dekens. Allebei de materialen zijn ideaal voor het isoleren van jouw dak. Deze kun je vervolgens weer vinden in verschillende diktes. Vaak zal je bij rotswol kiezen voor 15 centimeter als je een hellend dak hebt.

De prijs van rotswol als isolatie

Kies je voor rotswol dan wil je natuurlijk wel weten aan wat voor prijs je moet denken. Over het algemeen is de prijs van rotswol aan de lage kant. Dit maakt het dus mogelijk om voor weinig geld voorzien te zijn van een goed isolatiemateriaal voor bij jou in huis. Het is wel weer iets duurder dan glaswol. Hoeveel je betaalt hangt af van de dikte die je wilt hebben en van de moeilijkheidsgraad die je kunt verwachten bij het dak. Als je het materiaal zelf plaatst dan zal je kunnen rekenen op een prijs van ongeveer 20 euro per vierkante meter.

Als je het laat plaatsen dan zal je al wel moeten denken aaneen prijs van 35 euro per vierkante meter. Wel is het bij het laten plaatsen zo dat je bepaalde premies kunt krijgen.

De voordelen van rotswol

Er zijn verschillende voordelen die je zal ondervinden wanneer je ervoor kiest om rotswol aan te laten brengen voor jouw dak. Het eerste voordeel is dat je in staat bent om de isolatie op een zeer eenvoudige wijze te plaatsen. Mocht je dus zelf willen gaan klussen dan zou dit geen probleem moeten zijn. Daar komt bij dat je je met rotswol geen zorgen hoeft te maken over de vraag of het materiaal uitzet en krimpt. Dit zorgt ervoor dat de kans op kieren in de isolatie aanzienlijk kleiner zal zijn dan voorheen. het is ook prettig dat je geen last hebt van een irritatie op de huid wanneer je het plaatst. Het nadeel is wel weer dat rotswol over het algemeen dikker is dan de isolatieplaten. Als je dus binnen gaat isoleren dan kan er aardig wat ruimte verloren gaan bij jou in huis.

Jouw dak laten isoleren?

Het laten isoleren van je dak is echt een van de beste investeringen die je maar kunt maken in de woning. doordat je veel geld bespaart aan energiekosten zal je jouw investering binnen no time weer hebben terugverdiend. Onze site zorgt ervoor dat je op een eenvoudige manier alle mogelijke soorten offertes kunt aanvragen. Door middel van deze offertes zal je in een oogopslag kunnen zien welke kosten je kunt verwachten voor het isoleren van jouw woning. Deze kosten zullen echt aanzienlijk meevallen.

Recent Content