Supafil Loft 045 | Gespoten glaswol voor dak en zolder


De meeste mensen denken bij spuitisolatie gelijk aan PUR. Hoewel dit inderdaad een erg populaire optie is, is het zeker niet de enige optie die je kunt kiezen. Het is namelijk ook mogelijk om te kiezen voor de glaswol spuitisolatie Supafil Loft van Knauf. Het is mogelijk om dit in te laten spuiten tussen het dakgebinte of door het los te laten liggen op de zoldervloer. Net als bij PUR is het bij glaswol spuitisolatie Supafil Loft van Knauf. Niet nodig om een dampscherm aan te brengen. Hieronder laten we je wat meer zien over dit unieke materiaal.

Wat is Supafil Loft eigenlijk?

Laten we eerst eens kijken naar wat Supafil Loft precies is. Supafil Loft is een soort variant van Supafil dat wordt gebruikt om bestaande spouwmuren van isolatie te voorzien. Het materiaal zal in de meeste gevallen uit minerale wol bestaan. Deze wol wordt beschermd door een laagje silicone. Hierdoor zal het voor vocht niet meer nodig zijn om door te dringen tot het materiaal. Het is mogelijk om Supafil Loft te spuiten in zoldervloeren, echter kan het ook rechtstreeks onder het dak worden aangebracht. Het is met dit materiaal zelfs mogelijk om onder zeer hoge druk te spuiten. Dit maakt het ook mogelijk om de lastig te bereikbare plekken te voorzien van isolatie.

Het voordeel van Supafil Loft is dat het super eenvoudig kan worden gebruikt voor het isoleren van iedere soort ruimte. Daar komt bij dat het ook nog eens materiaal is wat aan is te merken als volledig brandveilig. Je kunt het ook makkelijk verwijderen, dit maakt het echt een stuk beter dan PUR. Het nadeel is natuurlijk wel dat je voor dit materiaal over het algemeen wel wat meer zal betalen dan voor PUR schuim in huis.

De prijs van Supafil Loft

Je wilt natuurlijk wel weten aan wat voor prijs je moet denken als het aankomt op Supafil Loft. De prijs die je gemiddeld betaalt voor Supafil Loft zal liggen tussen de 20 en 30 euro per 20 centimeter. Nu de prijs voor het grootste gedeelte wordt bepaald door het totale oppervlakte en de moeilijkheidsgraad voor het plaatsen is het verstandig om een offerte op maat aan te vragen. Door middel van een offerte is het echt een stuk eenvoudiger om te zien welke kosten je eigenlijk kunt verwachten voor het onder handen laten nemen van jouw woning.

Recent Content