Warm dak: prijzen en informatie


Er zijn talloze manieren waarop je in staat bent om jouw woning te verduurzamen. Een van de mogelijkheden is om te kiezen voor een warm dak. We zien dat er nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat over het realiseren van een warm dak. Aangezien het toch handig is om hier wat meer over te weten hebben we in dit artikel het belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

Wat is een warm dak eigenlijk?

Goed, laten we maar eens beginnen bij het begin, wat is een warm dak eigenlijk? Bij een warm dak zal de dakisolatie langs de buitenkant van de constructie van het dak worden geplaats. Hierdoor zullen er ook constructiematerialen in de isolatieschil zitten. Dit wordt vervolgens voorzien van een afdekking of waterbestendige laag zoals bijvoorbeeld EPDM of rubber. Er is bij een warm dak geen sprake van een spouw. Dit zorgt er dus voor dat het dak samen met de woning zelf zal opwarmen. Hierdoor is de dakconstructie onder andere bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Ook zal je hierdoor aanzienlijk minder kans hebben op scheuren in de dakvloer.

Bij een dak geïsoleerd langs de buitenkant wordt er onder de dakisolatie een dampscherm aangebracht. Dit zal voorkomen dat het vocht van de verdiepingen eronder eerst zal condenseren. Dit wil je namelijk niet hebben, wanneer dit gebeurt krijg je namelijk te maken met een negatieve invloed op de isolatiewaarde voor jouw dak. Het laten isoleren van buiten is op dit moment erg populair bij de plattere daken. Dit kan op twee manieren. Je kunt de bestaande dakhuid verwijderen, echter kan er ook een nieuw warm dak worden geplaatst op de bestaande dakhuid. Vervolgens zal er door middel van PU lijm een bevestiging worden gemaakt. Uiteraard kunnen onze specialisten je altijd adviseren over wat het beste is om te kiezen, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Wat kost een warm dak?

Je vraagt je natuurlijk af wat je dan kwijt bent voor het realiseren van een warm dak. De kosten die je maakt zullen over het algemeen duurder zijn dan bij een dakisolatie van binnenuit. Dit komt door het feit dat er bij een warm dak eigenlijk altijd een nieuwe dak dekking geplaatst zal worden. het voordeel hiervan is dat je dak er weer helemaal als nieuw uit zal zien wanneer de werkzaamheden achter de rug zijn. Het nadeel is dus wel dat het wat meer kosten met zich meebrengt. De kosten zijn volledig afhankelijk van de grootte van het dak, het soort materiaal wat je kiest en de moeilijkheidsgraad voor het aanbrengen van de nieuwe isolatie. Dit is de reden dat je er verstandig aan doet om altijd even een offerte aan te vragen. Middels een offerte kan je namelijk precies zien wat je kwijt zal zijn. Over het algemeen zal je toch wel moeten denken aan een prijs van 50 euro per vierkante meter.

Welke materialen voor de buitenzijde?

Het is voor het isolatiemateriaal mogelijk om te kiezen voor materialen die voldoende hard zijn. je wilt namelijk wel zeker weten dat het dak beloopbaar blijft. De meest gekozen materialen voor de buitenzijde van het dak bij een warm dak zijn XPS platen en PIR platen. XPS-platen of harde geëxtraheerde polystyreenplaten zijn gemaakt van restproducten uit aardolie. PIR-platen of polyisocyanaat isolatieplaten zijn de opvolger van de PUR-plaat. Beide opties zijn in principe goed om te kiezen voor bij jou op het dak. Allebei de lagen zijn voorzien van een dampdichte laag, dit zorgt er dus voor dat vocht geen probleem zal zijn.

Een offerte voor een warm dak aanvragen?

Als je het artikel goed hebt doorgelezen dan weet je dus dat er veel voordelen zitten aan een warm dak, dit maakt het echt een goede optie om te overwegen voor bij jou thuis. Door onze voordelige tarieven is het voor ontzettend veel mensen mogelijk om ook een warm dak te realiseren. Wil je wat meer informatie over het laten realiseren van een warm dak dan kan je hier op de site blijven hangen voor wat meer informatie. Het is natuurlijk ook nog altijd mogelijk om even contact met ons op te nemen voor wat meer informatie.

Recent Content