Zolder isoleren prijs per m2 en methodes voor zolderisolatie


Het is mogelijk om ervoor te kiezen om jouw zolder van isolatie te voorzien. Dit biedt je de mogelijkheid om aanzienlijk veel geld te besparen op je energiekosten. Door middel van deze isolatie zal je dan ook echt veel geld over kunnen houden in de maand. Wil je meer te weten komen over de mogelijkheden voor het isoleren van je zondervloer dan is het geen verkeerd om dit artikel even goed door te nemen. We hebben namelijk de belangrijkste informatie voor je verzameld en op een rijtje gezet.

Hoe kan je jouw zolder isoleren?

Wil je jouw zolder voorzien van isolatie dan zijn er verschillende manieren waarop je hiervoor kunt kiezen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de vloer zelf te isoleren, maar je kunt ook kiezen voor een isolatie via het dak. De keuze die voor jou het beste is zal afhankelijk zijn van de uiteindelijke bestemming van de zolderruimte. We hebben het wat makkelijke gemaakt door de twee manieren hieronder uiteen te zetten:

Het isoleren van de zoldervloer

Mocht je jouw zolder alleen maar gebruiken voor het opslaan van spullen dan is het dus niet nodig om deze ruimte volledig te verwarmen. Dit is de reden dat in dit geval het isoleren van de zoldervloer de aangewezen optie is om voor te kiezen. De warmte uit de ruimte die er onder ligt zal namelijk niet meer bij de vloer terecht komen. hierdoor zal het verlies van warmte relatief beperkt blijven bij jou in huis. De manier waarop de isolatie wordt geplaatst bij jou op zolder zal volledig afhankelijk zijn van de opbouw van jouw vloer. Heb je een massieve zoldervloer dan zal het isolatiemateriaal op de vloer zelf komen te liggen. Na het plaatsen van een speciaal folie tegen de damp zal je de vloer weer kunnen belopen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor minerale wol, echter is het hiervoor wel noodzakelijk om een houten raamwerk te laten bouwen. De isolatie wol zal tussen de massieve vloer en dit raamwerk komen. Dit brengt kosten met zich mee.

Is er sprake van een zoldervloer met een eigen houten draagstructuur dan zal er anders te weerk moeten worden gegaan. Hierbij is het namelijk wel mogelijk om het isolatiemateriaal tussen de vloerbalken zelf te plaatsen. Dit zal in e meeste gevallen minerale wol of PUR schuim zijn. Het kan zijn dat er een dampscherm moet worden geplaatst. Dit is echter niet nodig wanneer je ervoor kiest om isolatieplaten te plaatsen die al zijn voorzien van een dergelijk scherm. Deze hoeven alleen maar worden afgewerkt met bijvoorbeeld vezelplaten.

Een zolder isoleren via het dak

Zoals we al kort hebben vermeld is het ook mogelijk om een zolder te isoleren via het dak. Deze optie is geschikt voor de mensen die hun zolder wel gebruiken om op te wonen, denk bijvoorbeeld aan mensen die hier een slaapkamer hebben. In dit geval is het wel zo prettig als de temperatuur op de zolder hetzelfde blijft. Om hiervoor te zorgen is het mogelijk om dakisolatie langs de binnenzijde van het dak te plaatsen. Dit brengt wel met zich mee dat er over het algemeen wat meer kosten gemaakt worden. Het is mogelijk om deze optie te kiezen als je wel te maken hebt met een onverwarmde vloer, echter is het wel zo dat er altijd enige warmte van de woonruimte terecht zal komen als je de vloer niet isoleert.

Het is altijd mogelijk om deze soort isolatie te combineren met isolatie aan de vloer zelf om zo te zorgen voor de juiste isolatie. Voor deze manier van isoleren zal er in de meeste vallen gekozen worden voor minerale wol. Dit is namelijk erg geschikt doordat het samengedrukt kan worden. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor de speciale PIR of PUR platen. In de meeste gevallen zal het ook hier noodzakelijk zijn om weer even een dampscherm te plaatsen van tevoren.

Wat kost het per vierkante meter?

Je wilt natuurlijk weten wat het kost per vierkante meter om je zolder te isoleren. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Het soort materiaal wat je kiest, de manier van isoleren en natuurlijk de dikte zullen allemaal van belang zijn bij het berekenen van de totaalprijs. Het is over het algemeen zo dat je toch wel moet denken aan een prijs tussen de 20 en 40 euro per vierkante meter voor het isoleren van jouw zoldervloer. De kosten voor het isoleren langs de binnenzijde van het dak kunnen in sommige gevallen oplopen tot 65 euro per vierkante meter. Wij raden je zeker aan om gebruik te maken van de offertemogelijkheid middels onze site. Door middel van een offerte is het namelijk mogelijk om in een oogopslag te zien aan welke kosten je moet denken, zo kom je nooit meer voor verrassingen te staan bij het uitbesteden van de klus.

Recent Content