Zoldervloer isoleren: Soorten isolatie met prijs advies plaatsing


Wist je dat het mogelijk is om aanzienlijk veel geld te besparen op je energiekosten door je zoldervloer te laten isoleren? Over het algemeen is dit beter dan het isoleren van het dak als de ruimte niet gebruikt wordt om echt in te leven. Het isoleren zal niet alleen sneller gaan, maar het zal er ook nog eens voor zorgen dat je in verhouding minder isolatie nodig zal hebben. Aangezien nog niet iedereen bekend is het met laten isoleren van zijn zoldervloer hebben we in dit artikel de belangrijkste informatie over het isoleren voor je onder elkaar gezet.

De verschillende soorten isolatie voor zoldervloer

Wil je jouw zoldervloer isoleren dan is het mogelijk om uit verschillende soorten materialen te kiezen. De vraag welk soort materiaal het beste is voor bij jou in huis hangt volledig af van de constructie van jouw vloer. Als de vloer bestaat uit houten kepers dan kan je beter voor dekens kiezen dan voor de platen. Bij een betonnen plaat over de vloer zijn de isolatieplaten wel weer het beste om voor te kiezen. We hebben de belangrijkste materialen voor het aanbrengen van isolatie bij jou op de zoldervloer hieronder wat beter uitgelicht:

  • Glaswol – glaswol is een speciaal soort mineraal wol. Het is op dit moment het meest gebruikte materiaal als het aankomt op het isoleren van een zoldervloer. Dit komt voornamelijk door het feit dat het relatief goedkoop is en dat het super eenvoudig is om te plaatsen. Daar komt bij dat het kan worden gebruikt bij de zeer ongelijkmatige soorten zoldervloeren. Het moet altijd worden afgewerkt als je jouw zoldervloer weer op de normale manier wilt kunnen gebruiken. vaak wordt dit gedaan met behulp van speciale OBS platen.
  • Rotswol – ook rotswol is ook een bepaald soort minerale wol die je kunt gebruiken voor het isoleren van je zoldervloer. Zoals de naam al doet vermoeden wordt dit materiaal gewonnen uit gesteente. Het bijzondere aan dit materiaal is dat het voorzien is van een goede akoestische waarde en dat je het in alle mogelijke verschillende diktes en lengtes kunt kopen. Vaak wordt dit materiaal geplaatst tussen de kepers. Het is niet beloopbaar, door het af te schermen is dit het echte weer wel.
  • Isolatieplaten – mocht je een zoldervloer hebben die bestaat uit betonnen gewelven en wil je de zoldervloer nog gewoon kunnen belopen dan zal je over het algemeen uitkomen bij de druk vaste isolatieplaten. Deze zijn voorzien van een uitstekende isolatiewaarde. Ook zijn ze lang niet zo dik als de isolatiedekens. De meeste platen zijn beloopbaar, dit zorgt er dus voor dat je eigenlijk geen vloerafwerking nodig zal hebben. dit maakt het ideaal voor je zoldervloer.
  • Gespoten glaswol – soms kan het uren werk veel meer tijd kosten dan het isoleren zelf. Dit is de reden dat er bepaalde aannemers zijn die ervoor kiezen om gespoten glaswol aan te brengen. Bij gespoten glaswol ben je ontzettend snel klaar. Ook zal je voorzien zijn van een optimale dichting, hier hoef je je dus zeker geen zorgen over te maken. Binnen een paar uur is je zoldervloer helemaal voorzien van isolatiemateriaal.
  • PUR isolatiemateriaal – de laatste mogelijkheid is om te kiezen voor PUR isolatie voor bij jou in huis. Dit kan erg snel gaan doordat het snel wordt aangebracht. Dit zal met name gekozen worden voor het opvullen van bepaalde kiertjes die kunnen ontstaan bij het isoleren van jouw zoldervloer. Je kunt er prima over heen lopen, dit maakt het dus ook ideaal voor jouw zoldervloer. Het is wel zo dat deze optie wel weer schadelijk is voor het milieu.

Premie voor je zoldervloer

Het is mogelijk om veel geld te besparen op het laten isoleren van jouw zoldervloer door gebruik te maken van bepaalde premies. Dit zorgt er namelijk voor dat je een groot deel van het bedrag op de factuur terug kunt krijgen. Uiteraard gelden hier wel bepaalde eisen voor als je het in ontvangst wilt nemen. In 2019 kan je 4 euro per vierkante meter krijgen via de netbeheerder als je de isolatie laat plaatsen door een erkend aannemer. De isolatiewaarde van het materiaal moet dan minimum 4,5 m²K/W bedragen. Ga je zelf aan de slag dan kan je 2 euro per vierkante meter ontvangen. Kijk hier zeker even goed naar. Als je namelijk een relatief grote vloer hebt dan kan dit al snel aardig hoog oplopen.

Overigens is het wel verstandig om het over te laten aan de professionals. Dit zorgt er namelijk voor dat je in ieder geval zeker weet dat het op de juiste zal geschieden. Hoe zit het met de prijs vraag je je af? Voor een gemiddelde oppervlakte tussen de 50 en 100 vierkante meter zal je toch wel moeten denken aan een prijs van 35 euro per vierkante meter. Uiteraard hangt het uiteindelijk altijd af van het materiaal wat je kiest voor het isoleren.

Een offerte voor jouw zoldervloer isoleren

Wil je nu zelf jouw zoldervloer laten isoleren dan is het verstandig om hiervoor even een offerte aan te vragen middels onze site. Dankzij de offertemogelijkheid weet je zeker dat je de juiste prijs voor je neus hebt liggen voor de isolatiewerkzaamheden. Hier op de site kan je overigens nog veel meer informatie vinden die mogelijk van belang kan zijn bij het maken van een keuze. Neem zeker even contact met ons op als je bepaalde vragen hebt die je graag wilt stellen. Een van onze specialisten zal je zo snel mogelijk verder helpen.

Recent Content