Zoldervloerisolatie: prijzen en mogelijkheden


De kans is aanzienlijk groot dat jij op zoek bent naar manieren om je woning te verduurzamen, je bent immers niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. Er zijn talloze manieren waarop je jouw woning net even wat duurzamer kunt maken dan voorheen. Een van de beste keuzes die je maar kunt maken op dit moment is zoldervloerisolatie. Ben je nog niet bekend met zoldervloerisolatie maar wil je wat meer weten over de mogelijkheden dan is het handig om snel verder te lezen, we laten het je hieronder namelijk allemaal zien! Bekijk ook Dakisolatie dak laten isoleren en kostprijs

De verschillende soorten zoldervloerisolatie

Als het aankomt op zoldervloerisolatie zijn er verschillende soorten om voor te kiezen. Iedere soort brengt bepaalde voordelen met zich mee. Om het net even wat makkelijker voor je te maken hebben we hieronder de meest voorkomende soorten zoldervloerisolatie even voor je onder elkaar op een rijtje gezet:

  • Gespoten glaswol – de eerste mogelijkheid als het aankomt op zoldervloerisolatie is gespoten glaswol. Dit kan als er sprake is van een zoldervloer die over een houten balklaag beschikt. Over deze vloer wordt vervolgens glaswol gespoten. Het is te vergelijken met een soort van spouwmuurisolatie. Door op bepaalde plaatsen gaten te worden zal er onder druk materiaal onder de vloer worden gespoten. Alles wordt vervolgens eenvoudig afgewerkt met speciale doppen, hierdoor zie je er dus niets van. Een groot voordeel hiervan is dat de vloer niet helemaal hoeft worden ogengemaakt, dit brengt met zich mee dat je aanzienlijk minder tijd kwijt bent. Hierdoor liggen de kosten in totaal dan ook lager.
  • Wol dekens – het is ook mogelijk om te kiezen voor minerale wol dekens. Dit is een lichte soort vloerconstructie. Het is over het algemeen niet zo eenvoudig om deze klus uit te voeren, de vloer moet namelijk helemaal worden opengemaakt. Vervolgens moet de zoldervloerisolatie tussen de balken worden aangebracht. Een groot voordeel van deze vorm van isolatie is dat je veel nauwkeuriger kunt gaan isoleren. Ook is de dampscherm perfect te implementeren in de muur, zo krijg je minder snel last van vochtproblemen.
  • Gespoten PUR – heb je een massieve zoldervloer thuis dan is het voor zoldervloerisolatie alleen mogelijk om te kiezen voor een laag PUR. Dit materiaal isoleert erg goed en kan vrij snel worden aangebracht. Het PUR schuim komt in alle kleine hoeken en spleetjes terecht, dit zal zorgen voor een naadloze isolatie bij jou in de woning. Wanneer je de vloer met PUR hebt geïsoleerd zal deze direct beloopbaar zijn, dit zorgt ervoor dat je niet lang hoeft te wachten voordat je jouw zolder weer in gebruik kan nemen. Het kan worden afgewerkt met een laag OSB als je dit wilt. Een klein nadeel van PUR als zoldervloerisolatie is dat het een beetje een chemische geur heeft, dit moet dus wel even luchten.
  • Isolatieplaten – de laatste mogelijkheid is om te kiezen voor de isolatieplaatsen. Dit kan een ideaal alternatief zijn als je niet zoveel zin hebt om je massieve vloer met PUR te behandelen. Deze materialen zullen ook zorgen voor een uitstekende vorm van isolatie. Het is mogelijk om deze vervolgens af te werken met een aantal houten platen. Je kunt een dampscherm los op de vloer leggen, echter is dit niet noodzakelijk. De weefsels zijn namelijk al bestand tegen vocht. Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor schapenwol of houtwol.

Wat kost de zoldervloerisolatie – diverse factoren

Als het aankomt op het berekenen van de prijs van de zoldervloerisolatie is het van belang om te kijken naar verschillende factoren. Zo zal het materiaal de belangrijkste factor zijn die van belang is voor de totaalprijs. Ook zal de dikte en de afwerking van de vloer van belang zijn voor de totale prijs. Wat is dan een gemiddelde prijs om rekening mee te houden? Voor het aanleggen van zoldervloerisolatie zal je over het algemeen toch wel moeten denken aan een bedrag tussen de 25 en 35 euro per vierkante meter.

Tips na het aanbrengen van de zoldervloerisolatie

Wanneer het isolatieproces achter de rug is zal de temperatuur in de ruimte gaan dalen. Dit komt nu eenmaal door het feit dat de zolder niet meer warm zal worden door de onderliggende ruimtes. Soms kan het zijn dat de punt van het dak zelfs onder het nulpunt komt te liggen. Bewaar je dus spullen op zolder dan is het belangrijk dat deze wel tegen deze temperaturen kunnen. Denk er ook aan dat je leidingen hier niet zomaar tegen kunnen. Het is natuurlijk altijd mogelijk om ook je dak te laten isoleren, op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over de temperatuur maar zal de zolder een constante temperatuur hebben.

Vraag een offerte aan voor zoldervloerisolatie

Wij raden je zeker aan om gebruik te maken van onze offertemogelijkheid. Dit is namelijk de enige manier waarop je een volledig inzicht krijgt in de prijzen die je kunt verwachten voor het laten aanbrengen van de zoldervloerisolatie bij jou in huis. Hier op de site kan je nog veel meer informatie vinden die mogelijk van belang kan zijn. Mocht je vragen hebben over het laten aanbrengen van zoldervloerisolatie dan is het natuurlijk altijd mogelijk om even contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Recent Content